Controle kwijt over 'tijd'?

Greet Dom

June 3, 2024

Controle kwijt over 'tijd'?

Toen ik in een meditatie mijn webinar over 'tijd' aan het voorbereiden was, werd ik meteen in de praktijk gegooid. Want zo werkt bewustzijn. 

Door een communicatiefout kwam die dag de planning van een project onder druk te staan. Ik schoot even in de stress.  Controle kwijt. Beelden over overvolle en vermoeiende weken. Misschien vakantie moeten uitstellen. Of het project dat geannuleerd wordt, een streep door de rekening. Pff niet aangenaam. 

De eerste stap is om de aard van die beelden over de toekomst te zien. Het hoofd is goed in doemscenario's bedenken. Dan blijft er niets meer over van wat er nu ècht aan de hand is. 

En dan naar binnen. Ademen. Want diep vanbinnen is er een plek die verder gaat dan doemdenken, zorgen maken of stress voelen.

Even dat 'tijdloze' voelen. Dan verandert meteen de beleving van 'tijd' (tekort). En van het probleem. 

Vanuit die rustige, 'tijdloze' beleving die ik voelde in de meditatie, ga ik anders kijken, anders denken en anders communiceren. De rust die ik erna voelde zat  in mijn stem tijdens het telefonisch overleg met de betrokkenen.

Die rust straalt zich ook vanzelf uit naar de ander. Dit is een mooie basis voor gesprek en oplossingen zoeken waar beide partijen zich goed bij voelen. 

Op 10 juni geef ik ook een hands-on webinar over dit thema

Foto: Getrennte Stunde (apart uur); Alicja Kwade, 2014 (Museum Voorlinden 2024)

<All Posts