Een klein stipje in oneindige mogelijkheden

Greet Dom

May 20, 2024

Een klein stipje in oneindige mogelijkheden

Gisteren bezocht ik met een lieve vriendin het mooie museum Voorlinden bij Den Haag, Nederland. Met onder meer dit werk van Richard Serra. 

De foto brengt me meteen weer bij de mooie beleving. Hoe miniscuul we als mens zijn op dat kleine aardbolletje. En hoe we elke keer opnieuw de kans hebben om te wandelen en te bewegen in een ruimte en sfeer die zoveel groter is dan dat 'ikje'. Want dit kan je voelen je als je door de stalen constructie wandelt.

Laat ik meteen even praktisch worden bij deze grootse ervaring.

Als ik ergens mee zit, een probleem, een confrontatie met iemand, dan kan - als ik niet bewust ben - dit mijn hele wereld doen ineenkrimpen. Alsof er niets anders meer is dan het probleem en de emoties en de gedachten eromheen. Voor ik het weet heeft mijn gepieker er een heel klein wereldje van gemaakt dat zich als een zottekot gedraagt in mijn hoofd. Alleen nog maar ik, die ander en het probleem.

Herken je dit? 

Mediteren - en met name bewustzijnsmeditatie, Lightbody - maakt je bewustzijn RUIMER. Doet je voelen dat je bewustzijn veel ruimer, lichter en helderder is dan dat brokje gepieker in je hoofd.

Door die beleving van ruimte komt er plek vrij voor nieuwe mogelijkheden. Nieuwe perspectieven voor het probleem. Nieuwe gedachten. Nieuw licht op de zaak.

Soms ook licht op mijn eigen schaduwen. Waardoor je ze plots ziet. Niet altijd leuk, maar wel hoopgevend, want dan kan ik zien wat er in de weg zat.

Het kan me stil en dankbaar maken. Want ieder van ons heeft dat in zich. Je hoeft het alleen maar te her-inneren en te ervaren. 

Onze dag verliep in deze sfeer heel mooi. Met open gesprekken, sereniteit, humor en veel inspiratie. Dit gebeurt vanzelf als twee mensen open staan om te verwonderen en te ervaren. 

Foto door Delilah
Museum Voorlinden, Richard Serra 

<All Posts