Tijd tekort? Van kramp naar rust

Greet Dom

May 27, 2024

Tijd tekort? Van kramp naar rust

Je dreigt tijd tekort te hebben. Je kent het wel, op maandagochtend die 'to-do-lijst' van de week bekijken, en denken 'hier kom ik nooit doorheen'. Geen fijn gevoel dat je hele dag kan verpesten. Want als ik aan mijn agenda blijf denken dan word ik weer meegesleurd door 'tekort'. Dan ben ik ongemakkelijk, schiet ik in een kramp, voel ik me slaaf van mijn agenda (of van anderen) of ga ik me over de kop werken.

Op zo'n moment neem ik rustig de tijd om een meditatie te doen. De uitdaging is om dat takenlijstje even te laten rusten, en op te gaan in de energie van de meditatie.

20 minuutjes kunnen jouw leven veranderen. Overgave aan een meditatie brengt je naar binnen. Naar dat deel dat nooit tekort heeft. Het geeft rust en vrede.

Vanuit die beleving van de meditatie ga ik na een half uurtje heel anders aan het werk. Rustig maar ook helder. Levenslustig. Soms daadkrachtig ook. Schrappen wat niet past in de agenda. Herschikken. Sommige zaken vallen vanzelf weg. Andere zaken vragen aandacht en verlopen vlot en prettig. 

Andere mensen voelen dat ook meteen. Ze ervaren jouw rust en helderheid. Waardoor er bij hen ook iets kan veranderen aan hun beleving van tijd. 

Soms gebeurt het dan op een drukke dag dat ik plots om 16 uur al klaar ben met het  werk. Met een wat beduusd gevoel, waar is die drukte nu? Waar is die lange lijst met taken? 

Tekort aan tijd zit dus in je bewustzijn. Mediteren doet bewustzijn verschuiven, verhelderen of zuiveren. 

Ga uit je hoofd en ontdek die uitgestrekte, stille, vredig plek binnenin. En je kan vanuit een andere energie aan het werk.

Je kan het op een eenvoudige manier leren in het webinar van 10 juni : Tijd tekort? Van kramp naar rust

Tot dan? 

<All Posts